Waar naartoe

Beleef het echte Spanje

Onze bed en breakfast is een landelijk huis in Los Rios, Almedinilla, een klein dorp in de buurt van Priego de Cordoba. Met onze suggesties krijgt u een idee van de bezienswaardigheden die bereikbaar zijn vanuit Casa La Nuez.

Te bezoeken steden

De 3 belangrijkste Moorse steden van Andalusië zijn Granada, Cordoba en Sevilla. Ze zijn elk uniek en bieden verschillende culturele bezienswaardigheden.

GRANADA

Tijdens een reis naar Andalusië moet je een bezoek brengen aan het fantastische Granada, beroemd omwille van het Alhambra, zijn Moorse architectuur, het Albaicin en de zigeunerwijk Sacromento, flamencodansers en Moorse badhuizen. Wil u meer over de stad en zijn bezienswaardigheden te weten komen, kijk dan eens naar www.granadainfo.com Hier komt u alles te weten. Indien u het Alhambra wil bezoeken MOET u vooraf inkomkaarten kopen op www.ticketmaster.es Anders loopt u het risico dat het uitverkocht is.

CORDOBA

Cordoba biedt een rijke historische achtergrond met talrijke schatten die u kan bezoeken. Ondermeer de grote moskee van Cordoba (La Mezquita), de historische wijk met La Juderia (het Joods kwartier), museums en in Mei het schitterende festival van de patios. De overvloed aan schatten maakt dat  Cordoba uitgeroepen is tot Werelderfgoed Stad door de UNESCO. Cordoba is een kleine stad en de meeste bezienswaardigheden liggen in het centrum van de stad op wandelafstand van elkaar. Voor meer info over Cordoba surft best naar www.cordoba24.info.

SEVILLA

Vanuit Casa La Nuez is Sevilla het gemakkelijkst te bereiken met de AVE trein die rechtstreeks rijdt vanuit het station van Puente Gentil. Na een uur staat u in Sevilla, een juweel van een stad met een grote verscheidenheid aan Moorse paleizen, kathedralen en kerken, musea en tuinen. Sevilla is een niet te missen onderdeel van een vakantie in Andalusië.

Andere toeristische attracties

Naast de drie grote steden is het ook zeker aan te raden om een bezoekje te brengen aan Priego de Cordoba, een ietwat kleinere parel van een stad op een kwartier rijden van Casa La Nuez, die algemeen geroemd wordt als een van de tien mooiste steden van Spanje.

En vergeet Antequerra niet. Na een uurtje rijden kom je in deze oude Moorse vesting met een historisch fort. Hoewel deze site niet meer zo intact is als het Alhambra in Granada zullen geïnteresseerden in de geschiedenis van de Moren in het zuiden van Spanje hier zeker hun gading vinden.

Op een afstand van 40 minuten met de wagen wacht het prachtige Montefrio. Deze parel werd door National Geographic op de lijst van tien mooiste dorpen ter wereld geplaatst.

Voor de wandelaars is Caminito del Rey een absolute aanrader. Na de inhuldiging in april 2015 van dit spectaculaire wandelpad door deze beroemde kloof nabij Alora, groeide dit op zeer korte tijd uit tot een nieuwe toeristische topper. Neem eens een kijkje op www.caminitodelrey.info Ook hier kan u best vooraf uw tickets bestellen.