Alcalá La Real

Alcalá La Real dankt zijn koninklijke titel aan de belangrijke rol die de stad in de middeleeuwen voor Spanje vervulde. De mensen van Alcalá waren een grote hulp tijdens de herovering van zuidelijke gebieden op de moslims door de Katholieke koningen (reyes católicos). Je kan het grote verleden nog steeds zien in het schitterende Castillo de la Mota dat de stad domineert en al van ver te bewonderen is.

Bij het begin van je bezoek krijg je een audiofoon. De khalif vertelt het verhaal van de oude nederzetting en neemt je mee terug naar het dagelijkse leven. Welke maten en gewichten gebruikten ze, waarmee werd er betaald, wie woonde er, wie bezocht hen en wat gebeurde er als de vijand naderde?  Dit zijn maar enkele van de vele vragen die worden beantwoord. En alles wordt nog regelmatig met extra video’s geïllustreerd.

De kathedraal is het hoogtepunt. Zoiets zag je nog nooit in je leven. Wat precies bewaren we als een verrassing en wacht op je ontdekking op slechts 20 minuten met de wagen van Casa La Nuez …