Bed en breakfast

Bed en breakfast tussen Granada en Cordoba

Wil je het echte binnenland van Spanje zien, voelen, proeven, meemaken? Ver weg van de toeristische drukte van de costa·s? Door de grootste concentratie olijfbomen in de wereld rijden en de beste olijfolie proeven? In echt typische Spaanse bars iets drinken en gratis tapa’s krijgen? Overal vriendelijk ontvangen worden door de plaatselijke mensen? Het authentieke Andalusië, waar de tijd lijkt stil te staan beleven? Kom dan naar Casa La Nuez, onze kleine, gezellige B&B in een typisch Andalusisch huis. Voor een vakantie vol rust, ontspanning, wandelplezier en uitstapjes naar schitterende steden en dorpjes.

Je vindt ons in het landelijke dorpje Los Rios, vlakbij Almedinilla en midden in het landschap van de provincie Cordoba tussen de steden Priego de Cordoba en Alcala la Real. Je verblijft in een typisch Spaanse woning in Andalusische stijl. Eén kamer heeft een dubbel bed, de andere twee samengeschoven eenpersoonsbedden. De yurt heeft een geïntegreerde badkamer en twee extra lange bedden die ook werden samengeschoven. De yurt past zich volledig aan de buitentemperatuur aan zodat het er ’s nachts heerlijk koel is en op een natuurlijke manier zeer aangenaam om te slapen. Daarnaast bieden we gratis wi-fi, badjassen, een privé-terras en toegang tot de afgesloten tuin met zwembad, zonneterras en schaduwrijke plekjes.

Elke morgen zorgen wij ervoor dat een continentaal ontbijt met vers brood, eieren, melk, koffie, thee, granen, yoghourt en fruit klaarstaat als u wakker wordt. ’s Avonds kan u vrijblijvend aanschuiven voor het diner. Er wordt afgewisseld tussen lokale specialiteiten, internationale gerechten en Belgische klassiekers. Graag reservatie hiervoor ten laatste ’s morgens bij het ontbijt zodat wij onze ingrediënten vers kunnen inkopen in de winkel of op de lokale markt.

Veel gasten komen bij ons om een bezoekje te brengen aan de streek met het Alhambra paleis in Granada en de Mezquita in Cordoba. Granada is gemakkelijk bereikbaar in minder dan een uur. Het Alhambra is een van de mooiste historische gebouwen van Spanje. Het is sterk aan te raden om voor het Alhambra op voorhand uw tickets te bestellen. Granada heeft zoveel te bieden dat u er verschillende dagen in zou kunnen rondlopen.

Op iets meer dan een uur afstand ligt Cordoba met de wereldberoemde Mezquita. Een magische plek met een zeer compact historisch gedeelte. Het is een van de meest verbazingwekkende steden uit de Moorse periode.

Tijdens uw verblijf bezorgen wij u alle informatie over de streek, de bezienswaardigheden, interessante activiteiten en we helpen u eventueel met reservaties en de aankoop van inkomkaarten.

Andere zeer mooie bezienswaardigheden zijn Almedinilla met zijn Romeinse villa en museum, Priego de CordobaZuherosIznájarAlcalá La Real, Jaén, Baena, het nationaal park Subbetica, Antequerra en Montefrio. Je kan een bezoek brengen aan het olijfoliemuseum, of eens gaan kijken bij een olijfolieproducent. In Montilla kan je een bodega bezoeken met rondleiding en proeverij. En vergeet de Caminito del Rey niet, het spectaculaire wandelpad door de kloof nabij Alora. De streek rond Almadinilla is zo authentiek en vol natuur dat ze een ware oase vormt voor wandelaars, vogelspotters en liefhebbers van de Spaanse keuken.

Kom binnen ! Maak het jezelf gemakkelijk. Wij zorgen nu voor jou.

LICENTIE : JUNTA DE ANDALUCIA. LICENTIENUMMER : VTAR/CO/081.