Almedinilla

Ons eigen witte dorp, Almedinilla, is ook bekend onder de benaming “Tierra de sueños”, het land van de dromen. In de jaren tachtig van de vorige eeuw besloot de Andaloesische overheid een nieuwe weg aan te leggen tussen Lucena en Alcalá La Real. Het doel van deze nieuwe weg was de ontsluiting van de streek die nog zeer afgelegen en onbekend was. Gedurende de noodzakelijke opgravingen voor de aanleg vond men in Almedinilla de overblijfselen van een Romeinse villa. De belangrijkste vondst was een beeld van de Romeinse god Hypnos, de god van de dromen.

Het beeld was bijna volledig intact en werd onmiddellijk zeer belangrijk voor de wereldwijde Romeinsen archeologie omdat het een van de slechts twee beelden in de wereld is die nauwelijks beschadigd zijn. Het andere kan bezichtigd worden in het Prado in Madrid. In Almedinilla bouwden ze een Romeins musuem waar het beeld van Hypnos kan bewonderd worden, samen met andere vondsten die in de Romeinse villa werden opgegraven.

Je kan ook de villa met onder andere enkele zeer mooie mozaïeken bezoeken. In combinatie met het bezoek wordt een 3D film vertoond in het toeristisch informatiecentrum aan de overkant.