Andalusië : waar en wanneer?

Het mooie en authentieke Andalusië kan je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Hou je van veel zon en wil je genieten van de fiestas dan kom je liefst tijdens de zomermaanden naar hier. Heb je het liever iets minder warm dan zullen het voor- en najaar eerder je voorkeur wegdragen. Hieronder vind je enkele suggesties over waar je naartoe kan en wanneer je Andalusië best bezoekt.

Vogels en vlinders in het Nationaal park Subbetica

Het landschap van het Subbetica park is zeer mooi en woest.

Een van de grootste kolonies vale gieren in heel Zuid-Spanje heeft hier zijn broedplaats, evenals een zeventigtal andere vogelsoorten. Ondermeer de Bonelli-arend, slechtvalk, zwarte wouw, ringmerel, rotslijster, blauwe rotslijster, alpenheggenmus, alpengierzwaluw en gouden adelaar hebben hier een nest.

In Zuheros kun je een bezoekje brengen aan een aantal spectaculaire grotten met vleermuizen (Las Cuevas de las Murcielagos), ontstaan uit de erosie van het kalkstenen landschap. Laat u imponeren door de stalagtieten, stalagmieten en andere rotsformaties. (Best te bezoeken in april, mei en september)

Spaanse fiestas in Andalusië

Spanje is alom bekend voor zijn fiestas. Eigenlijk lijkt het tijdens de zomermaanden wel alsof er geen weekend voorbijgaat zonder dat je ergens voor een fiesta wordt uitgenodigd ! Onze eigen fiesta rond 15 mei in Los Rios duurt twee avonden. Er wordt gedanst op het dorpsplein door een prachtig Spaans gezelschap. ’s Zondags eet het ganse dorp samen paella op de oevers van de rivier. Het is een unieke gelegenheid om een plaatselijke fiesta op het platteland van Spanje mee te maken.

De zomermaanden zijn de beste periode om de Spaanse fiestas te bezoeken.

Flamenco dansen

Naast de lokale fiestas is het zigeunerkwartier in Granada de beste plek om van flamenco dansen te genieten. Overal vind je hier lokale shows voor toeristen en bezoekers.

De optredens gaan door in de kelders van de Sacramento wijk en beginnen gewoonlijk rond 11 u. ’s avonds. Doorgaans is in de prijs een drankje inbegrepen.